Log ind

Nemt tilbehør til din aftensmad

Det vigtigste ved et vægttab er at forbrænde mere, end man indtager. Det betyder også, at kosten er en afgørende faktor for at opnå vægttab. I stedet for at følge en restriktiv kostplan, er der dog mange ting i det daglige, som man kan gøre. Et eksempel er at tilføje flere grøntsager til kosten.

Grøntsager er ikke kun mættende, men de indeholder også en række næringsstoffer, som kroppen har brug for.

Rå grøntsager er nemme at klargøre og kræver ikke de store kræfter. Ikke desto mindre kan det blive en smule ensformigt i længden. Derfor har Steffen igen været i køkkenet og udviklet forskellige ideer til at gøre grøntsager mere indbydende. Her følger tre forslag til bagte grøntsager, som du kan nyde sammen med din proteinkilde.

Artikel af Steffen Aarøe fra LOOP Fitness

Knuste kartofler

Hvis du endnu ikke har prøvet det, bør du forkæle dig selv med knuste kartofler. De smager himmelsk!

Fremgangsmåde:

Skyl kartoflerne, tjek dem for urenheder og kog dem i saltet vand (du kan også bruge kogte kartofler fra dagen før).

Herefter lægger du alle kartoflerne ud på en bradepande, og presser bunden af et glas ned oven i de kogte kartofler én efter én. Pas på de ikke bliver for flade.

Når du har trykket alle kartoflerne, pensler du dem med en blanding af olie, salt og peber. Du kan også tilføje 1-2 fed hvidløg til olien. Det giver en dejlig smag.

Placér kartoflerne i ovnen ved 225 grader i 20-25 minutter – hold øje med dem undervejs. De må gerne blive sprøde i kanterne og få lidt farve.

Bagt blomkål

Vi kender godt den kogte blomkål. Den lugter lidt af prut, bliver ofte kogt for blød og smager ikke af så meget. Men har du prøvet at bage den i ovnen?

Det er nemlig lækkert.

Fremgangsmåde:

Skær blomkålen ud i buketter eller skiver. Jeg prøvede med skiver, men de kan godt smuldre lidt for meget, og tykke skiver fungerer ikke helt lige så godt. Men prøv dig frem.

Læg dem derefter i en bradepande og vend blomkålen med en god olie, salt og peber.
Derefter skal de bages ved 200 grader. Hold øje med dem, de må gerne få lidt farve, så de bliver lækre og sprøde.

Bagte blandede grøntsager

Det gode ved (de fleste) grøntsager er, at de smager godt både rå og bagte. Når man bager grøntsager, får de ofte en lidt dybere smag end når de spises rå. Desuden passer de sig selv i ovnen, mens du kan lave nogle andre ting.

Jeg har opdaget, at når vi bager grøntsagerne herhjemme, så synes resten af familien også, at de smager bedre, og pludselig spiser de langt mere grønt end ellers.

Derfor gør vi det ret ofte!

En favorit er blandede bagte grøntsager. De fleste grøntsager kan bruges, men vores foretrukne er:

Majs
Squash
Rød peberfrugt
Rødløg
Cherrytomater

Fremgangsmåde:

Når alle grøntsager er skyllet, skæres de i nogenlunde lige store stykker. Den røde peber deles i strimler af ca 2 cm tykkelse, rødløgene skæres i både (Et lille tip: lad rødløgene ligge i vand i 5 min, så er de nemmere at pille og svier mindre i øjnene)

Squashen skæres i skiver, tomaterne deler jeg på midten og majsen tages direkte fra dåsen på bradepanden (hæld vandet fra først)

Det hele vendes med olie, salt og peber, og bages i ovnen ved 200 grader i knap en halv time. Hold øje med dem, så de bliver præcis som du kan lide dem. De må gerne få lidt farve.

GOD APPETIT

Læs flere artikler fra LOOP

Flyt dine grænser

Læs mere

3 lækre kålsalater der booster din mulighed for vægttab

Læs mere

I gang med træningen efter en velfortjent sommerferie

Læs mere