Log ind

I gang med træningen efter en velfortjent sommerferie

Efter en skøn ferie med afslapning, familiehygge, is og lækker sommermad, vender hverdagen tilbage. Det indebærer også, at træningen bør genoptages som en del af dagligdagen.  

Opstarten efter sommerferien kan være hård, uanset om det er på arbejdet, tilbage i skolen eller med træningen. Det er en omvæltning, der kan medføre øget træthed og mindre overskud til fx træning. Uanset ens form og tidligere træningsniveau, kan det være udfordrende at komme tilbage i rytmen, hvis man har mistet den.

Det afgørende her er at overvinde trætheden og alligevel finde vej tilbage til træningsrutinen, så træning igen bliver en naturlig del af hverdagen.

Skrevet af Steffen Aarøe fra LOOP Fitness

Hvordan kan det gøres lettere at genoptage træningen?

For mig har det hjulpet at udarbejde en plan og informere familien om hvilke dage og tidspunkter, jeg vil træne. Hjemme hos os har det altid været en udfordring at få det hele til at gå op.

Jeg forsøger at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at dyrke 30 minutters motion om dagen og styrketræne mindst 2 gange om ugen. At jeg lever med Type 2 diabetes til daglig, er en af årsagerne til, at jeg prioriterer motion. Dette gør jeg blandt andet for at holde sygdommen under kontrol. I min ugeplan har jeg inkluderet tre LOOP-træninger og tre gå-/løbeture. Jeg foretrækker at få mine gå-/løbeture om morgenen, inden jeg tager på arbejde. Det fungerer godt for mig, da jeg får mere energi og en bedre start på dagen.

Jeg gennemfører mine LOOP-træninger to-tre gange om ugen efter arbejde og én gang i weekenden. For mig skaber det mentalt ro, da tidspunkterne er afstemt med resten af familien. Dette resulterer i mere afslappende træning uden stress for at blive hurtigt færdig. I vores familie går vi også gerne en tur efter aftensmaden for at undgå at falde i søvn på sofaen. Når jeg er ude at gå alene, lytter jeg gerne til musik eller en podcast. Det gør turen mere mere fornøjelig.

Opbygningen af min træningsuge

Onsdagstræningen er den træning, der er lettest for mig at deltage i. Her træner jeg sammen med kollegaer, og fællesskabet gør træningen sjovere. At vide, at der altid er nogen, der venter på mig, gør det nemmere at komme afsted, og at have en træningsmakker, gør det for mig nemmere ikke at springe over. Vi træner hårdt i LOOP cirklen og afslutter med intervaltræning på romaskinen eller gulvøvelser.


Tag et LOOP-Tjek

Når du er medlem af LOOP Fitness, er et LOOP-Tjek inkluderet i dit medlemskab. Det er en analyse af din krops opbygning nu og sammensætningen i forhold til fedtprocent, muskelmasse osv. Dette tjek fungerer som et pejlemærke og giver nyttig indsigt, når du træner og arbejder på at pleje din krop. Det giver dig en udgangsposition, så du kan følge, hvordan din krop ændrer sig, når træningen skrider frem og de sunde vaner bliver flere og flere.

Jeg anvender LOOP-Tjekket for at sikre, at jeg bevarer min muskelmasse og hvilestofskifte. Jeg vælger disse to målepunkter, da de giver mest mening for mig. Ved at vedligeholde eller opbygge min muskelmasse skal jeg bruge mere energi for at opretholde musklerne. Dette betyder, at jeg lettere kan fastholde mit hvilestofskifte, hvilket er det antal kalorier, jeg skal indtage for at holde min krop i gang.

Anbefalingen herfra er:

Lav en træningsplan, der er overskuelig og passer til dit liv. Find gerne nogen at træne sammen med, da det kan motivere dig til at komme i gang. Sæt dig et mål – det kan hjælpe dig med at komme ud af sofaen. Vi er skabt sådan som mennesker, at vi trives med at arbejde mod noget, uanset om vi vil indrømme det eller ej.

God træningslyst!
// Steffen

Læs flere artikler fra LOOP

Ferietid er – også – træningstid

Læs mere

LOOP-Tjek. Hvorfor og hvordan?

Læs mere

Flyt dine grænser

Læs mere