Log ind

LOOP-Tjek. Hvorfor og hvordan?

Som menneske er det naturligt at tænke: Hvad er min krops tilstand? Vi ser på os selv og måler os ud fra det, vi ser. Men er det sandheden om vores krops sundhedstilstand?

Ikke altid. Selvom en slank talje ofte hænger sammen med god form, og lidt ekstra på sidebenene giver det modsatte indtryk, kan det snyde. Vi hører ord som “tyndfed”, “slasket” og lignende. Så hvordan finder vi ud af, hvordan kroppens egentlige tilstand faktisk er? Vi tager et LOOP-Tjek.

Skrevet af Stig Witzner fra LOOP Fitness

Men hvad er det?

I LOOP bruger vi en kropsanalysescanner til at måle mængden af muskler, fedt, væske osv. i stedet for det blotte øje.

Vores scanner sender en svag elektrisk spænding gennem kroppen. Det er ikke noget du kan mærke. Denne spænding glider igennem væske og velhydrerede muskler med lethed, men registrerer modstand, når den møder svært gennemtrængeligt væv som fedt.

Baseret på denne måling, kan vi danne os et overblik over, hvad kroppen består af, og vi kan dermed bedre hjælpe medlemmet med at opnå deres ønskede mål for træningen. Dette gøres i samarbejde med en instruktør i LOOP.

Lad os eksempelvis sige, at målingen viser en abdominal fedtprocent på 22. Dette tal bør maksimalt være 12, og træning samt forbrænding af kalorier kan være med til at sænke det. Derfor kan vi fx anbefale, at medlemmet reducerer sit sukker- og fedtindtag samt træner 3 gange om ugen. Læs gerne mere om vaner og kost i denne artikel.

Vi tager en måling igen en måned senere, og ser om der er en forandring i tallene og tilpasser derefter træningen ift. denne.

Det er også muligt at måle fremgangen i muskelmasse, hvis medlemmet ønsker det. Det er dog ikke altid helt så synligt på kroppen at muskelmassen er blevet øget. Det kan være demotiverende at træne i 3 måneder uden at se et synligt resultat. Ved at bruge LOOP-tjekket kan man måle fremskridtet og derved bevare motivationen, da der er synlige resultater af den hårde træning. Vi har skrevet en artikel om, hvordan du selv bliver stærkere på fire uger i LOOP-cirklen.  

En yderligere fordel ved LOOP-Tjekket er, at medlemmet ud fra de målte værdier kan se sit hvilestofskifte. Hvilestofskiftet viser, hvor mange kalorier der forbrændes i løbet af en dag i hvile. Dvs. selv hvis man hviler i 24 timer, bruger kroppen stadig x-antal kalorier til at holde kroppen i gang.

Ved at kende dette tal, kan man se om man får kalorier nok, da der også skal indregnes kalorier for aktivitet. Dette bliver ofte overset i en travl dagligdag. Samtidig kan man, i tilfælde af at målet er vægttab, regne ud, hvor mange kalorier man skal indtage for at være i kalorieunderskud og derved opnå et vægttab. Således kan vægttabet gøres mere skånsomt for kroppen, samt planlægningen bliver lettere. De fleste af os har prøvet at være sultne af den ene eller anden grund. De færreste af os, er deres bedste selv, når maven knurrer. Et mindre kalorieunderskud, i en længere periode er derfor både mere holdbar – for dig og dine omgivelser.

Et godt råd, når der skal tages et opfølgende LOOP-Tjek, er at du genskaber de omstændigheder som ved det første LOOP-Tjek: Samme tidspunkt på dagen, før eller efter træning, før eller efter et måltid. Anbefalingen er at tage målingen før træning og tidligst 3 timer efter sidste måltid.

Så selvom du ikke er helt tilfreds med din krops udseende, kan den stadig være sund og stærk, og det modsatte kan også være tilfældet.

Brug LOOP-Tjekket. Det er inkluderet i dit medlemskab, og kan være en god rettesnor samt et nyttigt redskab til at nå dine mål eller ønsker med træningen.

God fornøjelse.

Læs flere artikler fra LOOP

I gang med træningen efter en velfortjent sommerferie

Læs mere

Nemt tilbehør til din aftensmad

Læs mere

Flyt dine grænser

Læs mere