Log ind

Bliv stærkere i LOOPs cirkel på 4 uger

To kvinder i et fitnesscenter. Den ene træner på en maskine og den anden viser hende, hvordan hun træner optimalt.

Gør din træning sjovere og mere varieret med disse råd fra Stig Witzner og oplev samtidig at blive bedre til at udføre en lang række dagligdagsopgaver.

Skrevet af Stig Witzner fra LOOP Fitness

LOOP gør det enkelt

Alle mennesker, som starter med at træne i et fitness center eller begynder at løbe/cykle/svømme, har som udgangspunkt et grundlæggende formål med den valgte aktivitet. Nogle vil tabe sig, andre tage på. Nogle vil have stærkere ben, andre løbe Nordic Race eller en Ironman. Og andre igen styrke muligheden for at have en krop, der har det godt og er en hjælp i det daglige – og ikke modsat.

Lige meget, hvad dit formål er, vil styrketræning altid være et givtigt og ligefrem nødvendigt supplement til din træning og dit almene velvære.

I denne artikel sætter vi fokus på at blive stærkere og øge din muskelmasse ved et simpelt, men effektivt, træningsprogram som alle, der træner i LOOP, kan have gavn af.

Tiden er din ven

Udgangspunktet er, at du har x antal sekunder til at nå at udmatte din muskulatur. Det gælder os alle, og det skal vi udnytte. Derfor arbejder vi i LOOP med tid som en afgørende faktor.

Stigs enkle træningsprogram

Først skal du finde dit udgangspunkt. Altså dér, hvor du er i dag:

  • Lad os som eksempel antage, at du starter din øvelse med vægtsplitten i niveau 3.
  • Her udfører du øvelsen, så du ikke kan tage flere gentagelser inden klokken ringer. Tæl dine gentagelser, fx 10, så du ved, hvor mange gentagelser, du kan nå. Notér disse ned

Herefter starter din udvikling

  • Over de næste uger, ofte 3 uger, sørger du så for at øge antallet af gentagelser inden for den samme anvendte tid og med vægtsplitten i samme niveau, helt op til 15 gentagelser
  • I uge 4 (eller når du fast kan gennemføre 15 gentagelser) sætter du vægtsplitten ned i niveau 4 (altså ét niveau tungere)
  • De efterfølgende uger, ofte 3 uger, starter du på 10 gentagelser igen og efterstræber så at stige i gentagelser, helt op til 15, hvorefter du igen sætter vægtsplitten en tak ned
Træningsplan for at blive stærkere på 4 uger, der kan downloades. Der står, at den kan printes ud, hænges på køleskabet og så når du dine træningsmål.

Denne plan følges ved regelmæssigt at øge antallet og øge belastningen gradvist. Fysiske fakta om progressivt øget belastning gør, at du ikke kan undgå at øge din muskelmasse. Derfor vil din krop blive mere udholdende, og du vil blive og opleve dig selv stærkere.

Denne træningsplan kræver lidt planlægning, disciplin og vedholdenhed, men effekten og resultatet er helt fantastisk og vil gøre dig i stand til bedre at udføre dagligdags ting, løbe hurtigere, kaste længere, eller hvad dine mål med din træning er.

LOOPs anbefaling

Gør det nemt for dig selv og skriv ind i din kalender, hvad du skal gøre, næste gang du træner. På den måde har du skabt en aftale med dig selv og dermed givet dig selv en yderligere motivation. Husk at rose dig selv, når du har fået trænet. Det i sig selv er det vigtigste for at opnå det, der driver dig. Resultaterne kommer som en konsekvens af din indsats.

Ekstra fordele

En anden positiv effekt af den øgede muskelmasse er, at din forbrænding i hvile bliver højere. Derfor forbrænder du flere kalorier, selv når du sidder og spiser popcorn, mens du ser fx Netflix. Så bliver det jo ikke bedre.

Så kom i gang med din plan. Den er simpel, men den er effektiv. God træningslyst!

Udstrækningens mange fordele

Læs mere

HIIT træning på 24 minutter med LOOP Fitness

Læs mere

Find din motivationstype og få succes med din træning

Læs mere