Log ind

Få styr på din teknik og få mere ud af din træning

Teknik drejer sig ikke kun om, at det skal se godt ud. Teknik drejer sig om at bruge sin krop, når du træner, med fokus på at undgå skader og optimere resultatet af din indsats. Derfor har vi altid et stort fokus på din teknik, når du træner i LOOP.

Men hvad er egentlig god teknik? LOOPs egen Stig Witzner giver med udgangspunkt i tre øvelser, råd og tips til bedre teknik, skadesreduktion og bedre resultater.

Skrevet af Stig Witzner, træner i LOOP Fitness

Teknik og træningseffekt – det perfekte makkerpar

Styrketræning og teknik er et ofte overset kapitel i den moderne fitnesstræning. Som du kunne læse i en tidligere artikel skyldes fremskridt med din træning øget belastning på muskulaturen.

Ikke desto mindre er det en vigtig faktor for succes og optimal træning at have god teknik, når du udfører dine øvelser.

Lad aldrig vægt gå foran teknik!

Det er svært ikke at blive motiveret af fremskridt. Sådan har vi det alle. Men, det er vigtigt, at teknikken kommer før forøgelse af belastningen. Så vær særlig opmærksom på din teknik, når du øger belastningen i maskinerne. Spørg meget gerne om hjælp. For det er svært at kigge på sig selv, når man giver den fuld gas i maskinerne.

Når du har god teknik i styrketræning, sikrer du dig:

 1. At den øvelse, du udfører, gavner netop de muskler, som øvelsen har til hensigt at gavne, uden at involvere andre, utilsigtede, muskelgrupper
 2. Samtidig minimerer du skadesrisikoen og maksimerer effektiviteten af den involverede muskulatur, da dit naturlige fokus nu ligger på kun at styrke den udvalgte muskel

3 eksempler, du selv kan prøve

Stig har samlet tre øvelser, som vi ofte hjælper medlemmer med at udføre bedre. Fokus her er den rigtige teknik til bedre resultater. Og apropos resultater. Se også disse tips som en måde at sammentrække muskulaturen bare en smule mere og på den måde opnå endnu bedre resultater med den indsats, du lægger for dagen, hver gang du træner. For som Stig siger:

Testimonial icon

”Når du er der, kan du lige så godt gøre det så korrekt som muligt – og samtidig få mest muligt ud af din indsats”.

Abdominal Crunch

 • Denne maskine træner alle mavens muskler.
 • Grib håndtagene, tag en indånding og pust ud idet du krummer sammen. Øvelsen giver størst modstand i starten, så kom næsten helt tilbage til udgangs-position. 
 • Tag en indånding mens øvelsen kommer tilbage til udgangspositionen. Pust ud igen ved næste repetition.
 • Vigtigt: når du udfører øvelsen, skal dit hoved have kontakt med nakkepuden, så du bevæger din overkrop og ikke kun dine arme.

Skulderpres

 • Denne øvelse træner dine skuldre og bagsiden af din overarm (triceps)
 • Placér dine fødder på fodstøtterne. Grib håndtagene. Tag en indånding og pres håndtagene op mens du puster ud. Overstræk ikke dine albuer. 
 • Sænk håndtagene kontrolleret mens du tager en indånding. 
 • Vigtigt: Lad ikke håndtagene passere lavere end dine ører. Pres atter håndtagene op mens du puster ud.

Læg pres

 • Tag fat i håndtagene og stil dig med fødderne solidt placeret på fodpladen, så ca. 1/3 af fødderne er på pladen.
 • Stil dig på tæer, så du kan mærke muskulaturen spænder i læggen. 
 • Vigtigt: Læn dig ikke frem, men hold afstand til håndtagene, så vægten af din krop er over dine fødder.
 • Sænk dig kontrolleret ned, til du mærker et stræk i læggen, mens du tager en indånding. Pust ud, idet du stiller dig på tæer igen.

Skulle du have spørgsmål eller behov for assistance i de beskrevne øvelser, tag endelig fat i vores dygtige personale.

God fornøjelse!

Flere grøntsager? Intet problem!

Læs mere

Vægttab – kom i mål med mange små skridt

Læs mere

Bliv en bedre løber med styrketræning i LOOP

Læs mere