Log ind

Stræk dig stærk

Vores muskler driver værket. De udfører deres arbejde ved sammentrækning og afslapning. Desto bedre, musklerne er til dette, desto mere effektive er de. En effektiv muskel giver os oplevelsen af at være stærk.

Ud over at træne musklernes evne til at trække sig sammen og slappe af gennem træning, kan du også få oplevelsen af stærke muskler ved at styrke musklernes evne til at trække sig helt sammen og slappe helt af.

I denne artikel giver vi dig et par tip til aktiverende stræk før træning, afslappende stræk efter træning og mobiliserende stræk til generelt velvære og oplevelse af styrke.

Forestil dig følgende:

Du sidder i Lat Pull Down-maskinen i LOOP.

(A) Hvis du kun strækker armen ca. halvt ud og holder dit skulderblad i samme position, vil selve øvelsen kun dække en meget lille muskelaktivering. Måske har du set dette hos andre? Måske har du selv gjort det? Det sker for mange. Typisk, hvis man for hurtigt lægger for meget belastning på. Det er langt fra optimalt. Du får mindre ud af selve træningen. Og din muskel vænnes fra at kunne aktiveres, både når den er udstrakt og holde spændingen, når den er sammentrukket.

(B) Hvis du til gengæld sikrer, at du strækker din arm, lader dit skulderblad mobilisere opad før du trækker ned – og trækker skulderbladet helt ned og trækker din arm helt ned og holder spændingen – så får du en langt mere effektiv træning.

Forskellen mellem A og B er meget stor:

  1. Musklen lærer at være aktiv fra afslappet til fuld sammentrækning. Det skaber en slank og smuk muskel
  2. Leddet arbejder i fuldt område. Dette gør leddet meget mere smidigt
  3. Du vil opleve, at din muskulatur opleves stærkere og mere “smidig”. Det giver en dejlig oplevelse af velvære

Så vi vil stærkt anbefale dig at fokusere på at træne dine muskler med fokus på afslapning og opspænding. For hver eneste repetition.

Du kan hjælpe din muskulatur og din krop på vej til at træne med denne effektivitet ved at fokusere på stræk – før og efter træning.

2 gode stræk og mobiliseringsøvelser, der giver dig god effektivitet

Aktivt stræk før træning

Planke/Pike

  • Aktivering af mave, skuldre, lår, hoftebøjer, håndled
  • Aktivering af lægmuskel og nedre ryg
    Repetér 10 gange
    Dette stræk kan virkelig sætte gang i systemet, inden træning. Din puls vil stige. Du får fokus på din stabilitet i skuldre, hofte, lår. Og din core er aktiveret, inden du går i gang.

Passivt stræk efter træning

Kryds-stræk af forside

  • Udstrækning af ankel, forside af underben, forside af lår, hoftebøjer

Dette stræk efter træning er virkelig dejligt. Det er afslappende. Og det er et stræk, du kan gentage af et par gange og med fuldt overlæg gå dybere og dybere i.

Læs flere artikler fra LOOP

Dit LOOP – Danmarks LOOP

Læs mere

Ferietid er – også – træningstid

Læs mere

3 lækre kålsalater der booster din mulighed for vægttab

Læs mere