Log ind

Forårsopskrifter der gør dig mæt

Foråret er over os, bøgehækken er så småt ved at springe ud, og solens stråler giver næring til at haven kan vokse. Vi har i denne udgave fundet to forårsinspirerede opskrifter, hvor der er lidt flere grøntsager.

Opskrifterne er lavet i samarbejde med DAVA Foods.

Kyllingeburger med broccoli-burgerboller

Det skal du bruge:

Broccoliboller
0,5 broccolihoved
115 g æggehvide
3 spsk mandelmel
1 tsk bagepulver
0,5 dl havregryn
Lidt salt

Bollen anrettes med
Stegt kyllingebryst
Salat (bare den du bedst kan lide)
Tomat i skiver
Løg i skiver
Agurkeskiver
most avokado

3 spsk skyr rørt med et 0,5 fed presset hvidløg, 1 spsk ketchup og lidt salt

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 °C alm. ovnluft. Skær broccolihovedet i små stykker og kog det let i 3-4 minutter.

Hæld vandet fra broccolien og blend til du har en ensartet masse. Bland broccolien sammen med de resterende ingredienser i en skål (hvis dejen er for blød kan du tilføje en smule mere havregryn hertil).

Form to boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl med æggehvider og drys eventuelt lidt sesamfrø ovenpå. Bag bollen i ovnen i ca. 25 minutter ved 180 °C.

Smør den ene halvdel med skyrdressingen, og kom most avokado på den anden halve. Top med kylling, salat, tomat, løg og agurk og klap sammen.

God appetit!

Frikadeller med rosenkålssalat

Det skal du bruge

Frikadeller
1 løg
500 g hakket svinekød
1 æg
2 spsk hvedemel
1 dl mælk
1 tsk salt
Smør, til stegning
Rapsolie, til stegning

Rosenkålssalat
350 g rosenkål
1 spsk olie
Salt
1 æble
0,5 knoldselleri

Dressing til salat
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk akaciehonning
Salt og peber

Sådan gør du:

Frikadeller
Tilsæt finthakket løg og æg til det hakkede svinekød og rør det godt. Kom hvedemel, salt og mælk i indtil farsen, har den ønskede konsistens. Sæt farsen på køl i en halv time inden stegning, imens kan du evt. tilberede salaten.

Varm en pande med lidt smør og rapsolie til middelhøj varme. Form frikadellerne og steg dem i ca. 5 min på hver side. Skru ned for varmen, så de ikke bliver sorte.

Rosenkålssalat
Kom rosenkålene i et ildfast fad og vend dem i lidt olie og salt. Bag rosenkålene i ovnen ved 200 °C varmluft i 15 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Skyl æblet og skær det i tynde både. Riv knoldselleri groft, brug evt. et mandolinjern.

Bland olie, citronsaft og honning i en lille skål. Smag til med salt og peber.

Kom æbler, knoldselleri og rosenkål i en skål og bland det godt. Vend til sidst dressingen i.

Læs flere artikler fra LOOP

Varier din træning med tempomanipulation

Læs mere

Bliv mere tryg i din træning

Læs mere

Brug styrketræning til at blive bedre på cyklen

Læs mere