Log ind

Brug styrketræning til at blive bedre på cyklen

Foråret er over os, og der kommer flere cykler på vejene, som har ryttere i stram lycra. Foråret varsler indmarchen af denne sæsonbetonede træningsform på landevejene og samtidig sætter mange deres fitnessmedlemskab på pause eller melder sig endda helt ud. Når det så bliver tid til at tage handsker på eller nedbøren ligger i den høje ende af fornøjelsesbarometeret på asfalten, går de tilbage til styrketræningen og hænger cyklen op på væggen indtil næste forår.

Men er det en god idé? At fuldt erstatte indendørstræningen med udendørstræning – Nej. Selvom mange tilhører den gruppe, som med stor entusiasme springer i sadlen ved første solstrejf, så betyder det ikke at, du skal stoppe med at styrketræning i hele sæsonen. Det er en god idé at bibeholde minimum èt træningspas om ugen i hele cykelsæsonen. Det er der hovedsageligt to årsager til:

1. Styrketræningen hjælper dig med at udvikle din muskulatur i benene, så det ikke er dig som ligger sidst og derved skal give øl på Jorden Rundt i hele sæsonen.

2. Styrketræningen hjælper med at bevare muskelmassen i din overkrop, så du ikke skal starte forfra, når det bliver efterår.

Der er flere gevinster ved at styrketræne året rundt og du kan blive en bedre, stærkere og mere skadesfri cykelrytter, hvis du følger nedenstående råd og bruger det udstyr der er afbilledet.

  1. Styrke og udholdenhed: Racercykling kræver både styrke og udholdenhed. Styrketræning hjælper med at opbygge muskelstyrke, især i de store muskelgrupper som ben, ryg og core, hvilket kan forbedre din præstation på cyklen, især under intensiv træning eller konkurrence.
  2. Forebyggelse af skader: Styrketræning kan styrke muskler og led, hvilket kan reducere risikoen for skader, især overbelastningsskader. Et velafbalanceret styrketræningsprogram som det i LOOP kan hjælpe med at opbygge muskler og styrke de svage områder, hvilket kan bidrage til en mere stabil og skadesfri kørestil.
  3. Effektivitet og kraftoverførsel: Styrketræning kan forbedre din krops evne til at overføre kraft til pedalerne. Dette kan resultere i mere effektive pedaltråd, hvilket kan øge din hastighed og udholdenhed på cyklen.
  4. Forbedret kørestilling: En stærk core er afgørende for at opretholde en korrekt kørestilling og stabilisere din krop på cyklen. Styrketræning af coremusklerne kan forbedre din holdning, hvilket kan bidrage til både komfort og effektivitet under lange cykelture.
  5. Variation i træning: Styrketræning tilbyder en variation til den konstant gentagne bevægelse af cykling. Dette kan bidrage til at forhindre træthed og overbelastning, samtidig med at det holder træningen interessant og motiverende.

Disse maskiner er de vigtigste for at styrke din krop til at kunne klare mange timer på cyklen hele året i gennem.

Back Hyper

Leg press

Leg Extension

Leg Curl

Samlet set kan styrketræning supplere din racercyklingstræning ved at forbedre din styrke, udholdenhed, kørestilling og reducere risikoen for skader.

Så kom i LOOP hele året! God køretur derude.

Læs flere artikler fra LOOP

Bliv mere tryg i din træning

Læs mere

Varier din træning med tempomanipulation

Læs mere

Forårsopskrifter der gør dig mæt

Læs mere