Log ind

Få det bedste udgangspunkt for en god skiferie

Når vinteren og mørket sænker sig over Europa, trækker vi mod vores europæiske og skandinaviske nabolande, som har bjerge. Rigtigt mange danskere står på ski, og flere og flere støder til. For at få den bedste oplevelse af dit skiløb, bør du have stærke benmuskler. Det er der flere grunde til.

Du skal have styrke og udholdenhed i benene, for når du står på ski, stilles der krav til forlår, baglår og balder. Disse muskler arbejder hårdt, når du udfører skiløb, især når du bøjer knæene og udfører sving.

Stabilitet i dit skiløb kræver stabilitet i muskulatur og led. God benstyrke bidrager til bedre stabilitet, hvilket er afgørende på ski. Når du svinger ned ad bakken, oplever du varierende terræn, og stærke ben hjælper med at absorbere stød og bevare balance.

Din skiteknik er også afhængig af din benstyrke. Veltrænede ben gør det lettere at vedligeholde en god teknik. Når dine muskler er stærke, kan du lettere kontrollere dine bevægelser og reducere risikoen for skader.

Skiløb kan være fysisk krævende, især hvis du tilbringer hele dagen på pisten. Stærke benmuskler hjælper med at forsinke trætheden og øger din udholdenhed, så du kan nyde mere tid på ski.

En god afbalanceret træning, der inkluderer benstyrke øvelser, kan hjælpe med at forebygge skader som forstuvninger og forstrækninger. At have stærke muskler omkring knæene og anklerne kan reducere risikoen for skader. Brug LOOPs balancebræt eller Bosu-bold til at træne netop disse i centeret.

Generelt set er en god fysisk form vigtig for at få mest muligt ud af din skiferie og minimere risikoen for skader. Det anbefales at inkorporere både styrketræning og konditionstræning i din træning for at forberede dig bedst muligt på skisæsonen. Så er det jo heldigt, at dit LOOP center er førsteklasses leverandør af denne træningskombination.

Vi har sat et lille program sammen til dig, som vil hjælpe dig med at få større styrke i benene og derved en bedre og mere sikker skiferie. Hvis du laver nedenstående program 2-3 gange om ugen, giver du dig selv de bedste forudsætninger.

Lav 10-15 gentagelser pr. sæt og lav 2 sæt pr. øvelse. Ved sidehop kan du dog prøve at hoppe flere og flere gange, eks: 10 i første uge, 16 anden uge, 20 tredje uge, etc.

1) Balancetræning

Stå på ét ben og forsøg at opretholde balancen i nogle minutter. Dette kan hjælpe med stabilitet både i ankelled, knæled og core, som er vigtig for skiløb.

2) Lunges

Udfør udfald for at styrke ben- og baldemuskulaturen og forbedre balancen. Dette er særligt nyttigt for nedkørsel.

4) Styrketræning

Inkluder generel styrketræning for at opbygge muskelstyrke i hele kroppen. Dette kan hjælpe dig med at tåle belastningen fra langvarig skiløb.

3) Sidehop

Hop sidelæns for at forbedre laterale bevægelser og styrke musklerne, der er involveret i sving og vendinger.

5) Udholdenhedstræning

Opbyg din udholdenhed ved at deltage i aktiviteter som kondicykel, crosstrainer eller løb. Dette vil hjælpe med at forbedre din generelle kondition til skiløb.

6) Fleksibilitetsøvelser

Udfør strækøvelser for at vedligeholde eller forbedre fleksibiliteten i leddene og i muskulaturen. Fleksibilitet er vigtig for at undgå skader og forbedre stabiliteten.

Husk at opvarme grundigt, før du begynder på øvelserne, og konsulter en læge eller fysioterapeut, hvis du har specifikke sundhedshensyn eller skadeproblemer. Disse øvelser bør tilpasses individuelle behov og færdigheder. Det er ligeledes en god idé at teste dit skiudstyr for at sikre, at bindingerne er korrekt indstillet, og at skiene passer til dig. Korrekt indstillet udstyr kan forbedre din præstation og reducere risikoen for skader.

Læs flere artikler fra LOOP

Bedre teknik for bedre resultater

Læs mere

Sikker træning med kvalitetsudstyr i LOOP

Læs mere

Cremede supper af årstidens grøntsager

Læs mere