Log ind

Bliv en bedre golfspiller i LOOP Fitness

Golfsæsonen er i gang og i LOOP Fitness vil vi gerne hjælpe dig med at få det bedste ud af dit golfspil som muligt.

Som golfspiller er det vigtigt at holde kroppen stærk. Derfor er det en god idé at supplere golftræningen med styrkeøvelser, der både kan forbedre din præstation og reducere risikoen for at få skader. Det er der flere grunde til.

Golf kræver en vis grad af fysisk form, især fordi det indebærer at gå lange afstande på golfbanen, hvor mange muskelgrupper bliver brugt og dette giver desværre risiko for at få skader.   

Derfor er det vigtigt at være i rimelig form, når du spiller golf. Det er en god idé at kombinere din golftræning med styrketræning og her til kan du lave støtteøvelser, der styrker de muskelgrupper, som du bruger i dit golfspil.

Der er flere ting du kan arbejde med for at forbedre din præstation og minimere risikoen for at få skader.

Forbedre stabilitet og balance

Styrkeøvelser, der fokuserer på core og benmuskler, kan bidrage til at forbedre stabiliteten og balancen hos dig som golfspiller. Dette er afgørende for at opretholde en solid, kontrolleret svingeteknik, hvilket kan give mere nøjagtige og kraftfulde slag.

Øget styrke og power

Ved at opbygge muskelstyrke i kritiske områder relateret til golfsvinget, såsom kernemusklerne, skuldrene, arme og ben, kan golfspillere generere mere kraft i deres sving. Dette kan medvirke til øget boldafstand og kontrol.

Forebyggelsestræning

Styrketræning kan styrke muskler, sener og led, hvilket kan reducere risikoen for skader under golfspillet. Ved at opbygge styrke omkring sårbare områder som ryggen og skuldrene kan golfspillere mindske belastningen på disse områder under gentagne sving.

Forbedret udholdenhed

Golf er en sport, der kræver både styrke og udholdenhed. Ved at integrere styrketræning i din træningsrutine kan du forbedre din muskulære udholdenhed, hvilket kan være afgørende for at opretholde en konsistent præstation gennem en hel runde.

Når du laver cirkeltræning i LOOP får du  opbygget din generelle styrke, som gør det nemmere for dig at gå de mange km rundt på golfbanen samtidig med at du får styrke til de mange slag du skal lave.

Som supplement hertil har vi valgt tre støtteøvelser, som du kan lave efter din cirkeltræning som fokuserer på core, ben og skuldre.

Coreøvelse – Russian Twist

Russian twist er en øvelse, der primært fokuserer på at styrke de skrå mavemuskler samt træner kropsstabilitet og balance

 Den kan udføres med eller uden vægt enten med fødderne på gulvet eller hævet over gulvet.

Sid på gulvet med dine knæ bøjet og fødderne fladt på gulvet.

Læn din overkrop let tilbage, så du spænder i maven og din krop danner et V.

Hold din ryg i en neutral position og stram din core for at stabilisere din overkrop.

Flyt nu hænderne eller vægten fra side til side, så de skrå mavemuskler arbejder.

Til benene – Stivbenet dødløft

Her bliver der arbejdet med baller og baglår. Stivbenet dødløft med håndvægte er en effektiv øvelse til at styrke bagkæden

Mens du holder en let bøjning i knæene, skub dine hofter tilbage og bøj i hofterne, samtidig med at du holder ryggen ret. Sænk langsomt håndvægtene mod dine fødder ved at bøje i hofterne,  Kom så langt frem som muligt uden at bøje i knæene. Her skal du så mærke strækket på baglårene og ballerne. Ret nu op igen og gentag bevægelsen.

Til skuldrene – Lateral raises med elastik

Lateral raises med en elastik er en fremragende øvelse for at styrke skuldermusklerne, og den kan nemt tilpasses til at imødekomme dit træningsniveau ved at justere elastikkens modstand og antallet af gentagelser.

Øvelsen udføres på følgende måde:

I denne øvelse skal du stå med ret ryg. Stil din ene fod oven på en elastik og hold fast i den anden ende af elastikken med hånden.

Hold din arm strakt og træk elastikken op i en lige bevægelse. Hold igen på vejen ned, så musklen får lov til at arbejde.

Lav 10-12 gentagelser og skift til den anden arm.

Læs flere artikler fra LOOP Fitness

Få styrke til at klare havearbejdet

Læs mere

Gør påskebordet lidt æg-stra lækkert

Læs mere

Bliv en bedre løber med styrketræning

Læs mere