Log ind

Flemming har tabt 35 kg. med LOOP træning

Mand der smiler, mens han træner på en crosstrainer med et håndklæde om halsen.

Hvad kræver det egentlig at tabe sig i vægt? Skal du på en stram diæt? Skal du træne solen sort? Findes der quick fixes?

I denne spændende artikel deler centerindehaver i LOOP Søndersø, Flemming Riismøller, sine helt egne erfaringer. Og som Flemming skriver, er det om noget hans erfaringer. Der findes helt sikkert mange flere måder at tabe sig på. Vi har valgt at tage Flemmings historie med, fordi det er nogle interessante erfaringer, Flemming bidrager med – og som vi tror på, at mange af LOOPs medlemmer med fokus på vægttab kan have glæde af på deres rejse.

Skrevet af Flemming Riismøller, Centerindehaver, LOOP Fitness Søndersø

”Som mange andre havde jeg under Corona-nedlukningen levet lidt for godt – og derfor taget en del kilo på”, starter Flemming og fortsætter: ”Da vi 6. maj 2021 fik lov til at åbne igen, bestemte jeg mig for at tabe mig. Da jeg havde været mere eller mindre inaktiv i 5 måneder, begyndte jeg stille og roligt på træning igen. Hvor jeg før havde trænet ca. 3 timer om ugen, hævede jeg stille og roligt barren og satte min træningstid op, efterhånden som jeg kom i kondition til det”.

Gode råd til dit vægttab

 • Vægttab kræver alt andet lige, at du forbrænder mere energi, end du indtager
  • Det kan ske gennem kosten alene
  • Det kan ske gennem træning alene
  • Det kan ske i en kombination af begge
 • Vægttab tager tid. Du hverken skal eller kan forcere det. Hav tålmodighed
  • Hold fast, selv når der ikke er den store udvikling. Den skal nok komme, hvis du holder fast
 • Vægttab kræver, som alle andre ændringer, disciplin. Uden den, ingen reelle fremskridt
 • Sæt dig et mål for dit vægttab og få hjælp fra LOOP til at nå målet. Brug gerne SMART-modellen.
  Er dit mål:
  • Specifikt
  • Målbart
  • Attraktivt
  • Realistisk
  • Tidsbestemt
 • Sæt delmål op, så du på den måde kan dele det store mål op i mindre bidder. Dermed bliver processen langt mere overskuelig
 • Husk at fejre, når du når et delmål
 • Følg dine fremskridt med LOOP Tjek
 • Du kan ikke punkt-tabe dig, selv om mange vil have dig til at tro det
 • Der findes ikke noget quick fix til vægttab

Et par timers mere træning og disciplin har gjort hele forskellen

“Jeg spiser og drikker, hvad jeg har lyst til, for det har for mig noget med livskvalitet at gøre. Jeg træner nu 5-8 timer om ugen, og det har resulteret i, at jeg indtil videre har tabt mig 35 kg”, siger Flemming og fortsætter: “Selv om jeg er indehaver af et LOOP-center, er der altså tider, hvor jeg ikke har motivationen til at træne, men jeg ”tvinger” mig selv til at træne, for når først jeg er kommet i gang, så har jeg det godt med det”.

Træning er meget mere end vægttab for Flemming

Flemming har desuden nogle skavanker med kroppen, der gør, at han er nødt til at træne for at vedligeholde kroppen. “Hvis jeg ikke gør dette, så har jeg ondt i kroppen. Jeg er også nået til et punkt, hvor min krop fortæller mig, at jeg skal træne. Så selv når jeg har fri, kører jeg til LOOP Søndersø for at træne”. siger Flemming.

Vægttab kommer desværre ikke på en formiddag, så det gælder om at have tålmodighed: “Jeg har undervejs sat mig nogle delmål og fulgt disse delmål via LOOP Tjek. Jeg valgte at sætte god tid af til mit vægttab, så jeg ikke skulle stresse over ikke at have nået målet på en bestemt dato. Nogle måneder har det stået lidt stille, men ved at have tålmodighed, har jeg nået det, jeg ville”, siger Flemming.

Mand der griner, mens han går på et løbebånd.

Find hvad der fungerer bedst for dig

Flemming har forsøgt sig frem med hvilke maskiner i LOOP, der fungerer bedst for ham. Og undervejs har han også givet sig selv nogle udfordringer, der har støttet hans motivation. Og som desuden har haft positiv indflydelse på andre i LOOP centret i Søndersø.

“Jeg har prøvet mig frem på de forskellige maskiner, vi har i LOOP og fundet ud af, hvilke der er bedst for mig. Det, der er bedst for mig, er nødvendigvis ikke bedst for dig. Du er nødt til at prøve dig frem og finde den fremgangsmåde, du synes bedst om. Men giv det tid og hav tålmodighed. Det kræver disciplin at have tålmodighed, men med disciplin når du langt.” siger Flemming og fortsætter: “Jeg har desuden givet mig selv nogle udfordringer undervejs. Sidste efterår 2022 satte jeg mig for, at jeg ville tage en maraton på en crosstrainer. Det fik jeg klaret. I starten af 2023 satte jeg mig for, at jeg ville tage 1 time på hver af vores cardio-maskiner i centeret. Dvs. 1 time på opvarmningscykel, 1 time på løbebånd, 1 time på romaskine og 1 time på crosstrainer. Det blev også klaret.”

Men lige så vigtigt for Flemming var muligheden for at inspirere andre i centret: “Jeg havde desuden opfordret kunderne i LOOP Søndersø til selv at tage udfordringerne op, og det var der en del, der gjorde. Det var rigtig friskt gjort af dem! De gjorde det for at udfordre sig selv, er deres tilbagemelding. Og når jeg, Flemming, kan, så kan de også, som de siger. Det er faktisk noget af det bedste for mig at opleve”.

Summa summarum

Vi lader Flemming få det sidste ord i denne motiverende historie om hans vægttab. En historie, der ikke kun er en inspirerende historie om vægttab, men i lige så høj grad tjener til inspiration for alle i LOOP. Og som fokuserer på de ofte enkle, men også krævende faktorer:

 • Forandringer, om det er vægttab, styrke, udholdenhed eller smidighed, kræver tid
 • Forandringer kræver disciplin og tålmodighed
 • Forandringer hjælpes på vej af gode omgivelser, der støtter og inspirerer

Jeg kan fortælle dig om mine erfaringer, om hvordan jeg har gjort det, men du skal selv ville det, og du skal være forberedt på, at det ikke lige kommer fra den ene dag til den anden. Det kræver tålmodighed. Du skal på ingen måde sammenligne dig med mig. Du skal tage udgangspunkt i, hvordan din form og dit helbred er og arbejde derudfra. Vi er alle forskellige, så vi skal tage udgangspunkt i os selv og ikke se på, hvad sidemanden i cirklen gør”, afslutter Flemming.

Udstrækningens mange fordele

Læs mere

Lær at bruge vaner til at lykkes med dit nytårsforsæt

Læs mere

Vægttab – kom i mål med mange små skridt

Læs mere