Log ind

Skru op for hyggen i december

Julen nærmer sig, og det er tid til at skrue lidt ekstra op for hyggen og de dejlige stunder med familien. Vi har samlet et par opskrifter, der hjælper lige præcis med hyggen. Opskrifterne er fyldt med god smag, så du måske ikke har behov for at spise dig mæt, men kan nøjes med lidt og stadig føle dig glad og tilfreds.

I samarbejde med DAVA Foods, har vi fundet et par julede opskrifter, der kan sætte lidt ekstra gang i hyggen i december.

Æbleskriver

Det skal du bruge

4 DAVA S æg eller 3 DAVA M/L æg
300 g hvedemel
4 dl kærnemælk
3 tsk rørsukker
0,5 tsk DAVA salt
2,5 tsk kardemomme
1 tsk DAVA bagepulver
1 tsk DAVA natron 
1 tsk DAVA vaniljesukker
Skallen fra 1 økologisk citron (og en spsk. saft, hvis du vil have mere citronsmag) 
40 g smeltet smør
Smør til stegning

Sådan gør du

Skil æggene således æggeblommer og æggehvider er i hver deres skål. Smelt 40 g smør. Stil til side. 

Bland de tørre ingredienser og revet citronskal i en skål. Bland æggeblommer, smeltet smør og kærnemælk sammen i en skål. Rør massen forsigtigt rundt med de tørre ingredienser til dejen er lind.

Pisk æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i dejen. Hæld den færdige dej op i et litermål og hæld op i æbleskivepanden derfra.

Opvarm æbleskivepanden til middelhøj varme. Kom lidt smør i hvert hul. Hullerne skal være lidt under halvt fyldte med dej (æbleskiverne hæver meget). 

Vend æbleskiverne en kvart omgang, når de er ved at være stegte i bunden. Lad dem stege på denne side.

Når de er sprøde, vend dem, så de sidste sider “lukkes”, og du får den lille kugle. Anvend eventuelt en strikkepind til at vende æbleskiverne.


Tip!
Sæt æbleskiverne i ovnen ved 50 grader for at holde dem varme, indtil du er færdig med at stege æbleskiver og skal til at spise dem.

Marengssnemænd

Det skal du bruge:
60 g DAVA pasteuriserede æggehvider
120 g sukker
Lidt smeltet chokolade til dekoration
Flormelis
Orange pastafarve

Sådan gør du

Tilføj sukker og æggehvider til en skål. Pisk æggehvider og sukker indtil, at marengsen er helt sej og stiv – det kan tage op til 15 minutter. Put marengsmassen i sprøjteposen. 

Læg bagepapir på en bageplade og sprøjt otte til ti store runde kugler ud, som skal udgøre kroppen – vær sikker på, at du nok har marengs til hovederne også.

Når du har lavet kroppene, så sprøjt forsigtigt tilsvarende antal små runde kugler ud ovenpå kroppene, så snemændene får hoveder.

Bag marengskuglerne i midten af ovnen ved 100 °C i ca. 1 time.

Lad marengssnemændene køle lidt af på pladen, inden du anvender den smeltede chokolade til at “tegne” øjne, mund og knapper på dem med en tandstik. 

Bland lidt flormelis og orange pastafarve og tegn små næser med en tandstik. 

Privat: Andropause – mandlig overgangsalder

Læs mere

Brystpres variationer

Læs mere

Få det bedste udgangspunkt for en god skiferie

Læs mere