Er du tilbage i hverdagens trummerum og madpakkeræs? Og synes du allerede, at det med de madpakker er ved at være lidt svært at finde på. Så har vi samlet et par opskrifter i samarbejde med Dava Foods til at spice madpakken og frokosten op og gøre den ekstra indbydende. Læs med her:
Håndmadder
Det skal du bruge
Æggetatar med laks:
1 DAVA æg
1 skive laks
1 tsk sennep
½ drueagurk
½ skive rugbrød
Røræg og spegeskinke
1 DAVA æg
1 skive spege- eller parmaskinke
½ skive rugbrød
Delt æg med hakket oliven og drueagurk
1 DAVA æg
2 oliven uden sten
½ drueagurk
½ skive rugbrød
lidt skyr
Sådan gør du:
Æggetatar med laks
Kog ægget til det er hårdkogt og hak det i små stykker. Skær en skive laks i små stykker. Bland det med æg og sennep. Tilføj lidt hakket drueagurk.
Røræg og spegeskinke
Pisk et æg sammen med salt og peber. Hæld det på en varm pande og rør rundt med en grydeske. Steg i 2 minutter eller til massen er blevet til røræg.
Tilføj det på maden med et par skiver skinke ovenpå.
Delt æg med hakket oliven og drueagurk
Kog et æg i 7 minutter og del det i to. Smør brødet med skyr, og læg ægget på. Pynt med lidt hakket oliven og drueagurk.
Pita med tun
Det skal du bruge:
Pitabrød
50 g revet parmesanost
2 dåse tun i vand
4 pitabrød
8 skiver bacon
4 æg
1 tsk chilisalt
5 cornichoner eller drueagurker
1 salat
1 spsk. limesaft
friske skud af dild og evt andre krydderurter
Dressing
5 ansjoser
2 fed hvidløg
2 spsk dijonsennep
1 spsk oliven u. sten
1/2 dl hvidvinseddike eller 1 citron, saft og skal
1 dl olivenolie
Sådan gør du:
Dressing
Start med at lave dressingen og sæt den til side. Hæld ansjoser, pillet hvidløg, sennep, oliven samt hvidvinseddike eller saft og skal af en citron i en blender. Sæt fuld fart på, og kør i ca. et minut. Hæld olien i blenderen lidt ad gangen i en tynd stråle, imens blenderen kører. Tilsæt ost.
Pitabrød og fyld
Åbn dåsen med tun, og lad den dryppe af. Kom tun i en skål og hæld dressingen henover. Lun brødet, og fyld det med tun og dressing.
Steg bacon, og læg det i et lille fad. Kog æggene smilende. Del æggene, drys med chilisalt, og læg dem i en skål.
Bland fintsnittede drueagurker, skyllet, plukket salat og lime i en skål. Lav evt. også en skål med friske skud af dild og andre krydderurter – lige til at nappe af.
Sæt alle de små skåle og fade ind på bordet eller lav fire pitabrød og tag dem med på farten.