Log ind

Opskrifter til at holde varmen

Efteråret har så småt ramt os, vejret er blevet lidt koldere og solens stråler varmer ikke helt så meget mere. Derfor har vi skruet lidt op for varmen i opskrifterne for denne måned. Her får du en opskrift på en lækker indisk inspireret Dhal og en blomkålssuppe, som begge er lavet i samarbejde med DAVA Foods.

God appetit.

Blomkålssuppe med Ingrid ærter

Du skal bruge:

300 g DAVA Ingrid ærter
0,5 blomkål, skåret i buketter
1 porre, skåret i ringe
2 spsk DAVA Rapsolie
2 fed hvidløg, finthakkede
1 l grøntsagsbouillon
1 dl fløde, alm. eller vegansk
0,5 citron, saften herfra
Salt og peber
Pesto, efter behov

Sådan gør du:

Dagen før
Sæt Ingrid ærterne i blød.

På dagen
Kog ærterne i ca. 30 minutter. Hæld derefter vandet fra. Tag to tredjedele af Ingrid ærterne fra til topping.

Svits halvdelen af blomkål og porre i olie til det bliver en smule gyldent. Tilsæt hvidløg og svits kort.

Tilsæt grøntsagsbouillon, Ingrid ærter og resten af blomkålen. Lad det simre i mindst en halv time. Blend suppen til en ensartet konsistens. Tilsæt et skvæt fløde. Skru ned for varmen, så suppen ikke koger og smag til med citronsaft, salt og peber.

Rist de resterende Ingrid ærter på panden i rapsolie med salt og peber. Anret suppen og top med pesto samt de ristede ærter. Server med groft brød til.

Tip!
Ønsker du mere smag i Ingrid ærterne, så rist dem med en tsk røget paprika, karry eller chili.

Dhal

Det skal du bruge:
4 spsk olivenolie
2 løg, skåret i tern
4 fed hvidløg, finthakket
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 x 2 cm frisk ingefær, revet
1 rød chili, finthakket
200 g DAVA røde linser
5 dl grøntsagsbouillon
2 spsk tomatpuré
1 dåse flåede tomater
200 g blomkål, skåret i små buketter
75 g palmekål, plukket i mundrette stykker
100 g sukkerærter
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
Frisk koriander

Sådan gør du:

Varm olivenolien i en gryde. Svits løg i ca. 5 minutter ved middel varme. Når løgene er klare, tilsæt hvidløg, stødt koriander, spidskommen, ingefær og chili i et par minutter.

Tilføj linserne og bland dem sammen med krydderierne. Tilsæt grøntsagsbouillon, tomatpuré og de flåede tomater. Lad det simre i 15 minutter ved middelvarme.

Når linserne næsten er møre, tilsættes blomkål, palmekål, sukkerærter og kokosmælk.

Lad retten simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Server i dybe skåle og top med frisk koriander.