Log ind

Luftige fastelavnsboller med bærfyld

Fastelavn er lige om hjørnet og det rimer på fastelavnsboller. Bagerne flyder over med lækre varianter, men hvis du har lyst til et hyggeligt bageprojekt og en lidt lettere version af den klassiske fastelavnsbolle, så læs med her. Fastelavnsboller med en skøn smag af kardemomme, fyldt med en frisk bærkompot og toppet med glasur – perfekt til en hyggelig stund.

Det skal du bruge

Dej
2 dl mælk – brug den du har
30 g gær
1 æg
30 g sukker
400 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
½ tsk. havsalt
50 g blødt smør
1 æg til pensling

Fyld:
250 g frosne blandede bær
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
3 tsk. majsstivelse

Topping:
Evt. frysetørrede hindbær
150 g flormelis
¼ dl kogende vand

Sådan gør du

  1. Lun mælken, til den er fingervarm, og opløs gæren heri. Rør æg og sukker i.
  2. Tilsæt mel, kardemomme og salt, og ælt dejen godt – gerne på røremaskine. Det gør dejen mere elastisk og dermed mindsker det risikoen for at bollerne sprækker under bagningen.
  3. Tilsæt smør i små tern, og ælt videre, til dejen er glat og smidig.
  4. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter.

Bærfyld
5. Kog bærrene op i en gryde med sukker og kornene fra vaniljestangen. Lad simre i små 10 minutter, til bærrene er kogt ud.
6. Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand, og tilsæt. Kog kort op, til kompotten tykner. Lad den køle helt af.

Formning og bagning
7. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant (ca. 40 x 40 cm). Skær i 16 lige store stykker.
8. Læg ca. 1½ tsk. bærfyld på midten af hver dejfirkant.
9. Fold de fire hjørner sammen, og klem godt, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne med samlingen nedad.
10. Placer bollerne på to bageplader med bagepapir, dæk dem til, og lad dem hæve yderligere 45 minutter.
11. Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Glasur og pynt
12. Rør flormelis og kogende vand sammen til en glasur. Smør på de afkølede boller, og drys evt. med frysetørrede hindbær.

Velbekomme! ✨