De mørke og kolde måneder er ofte også der, du kommer til at føle dig lidt mere træt og måske uoplagt. Derfor er det vigtigt at få fyldt nogle gode vitaminer og næringsstoffer på kroppen, så vi kan holde gang i motoren. Derfor har vi i denne udgave fundet nogle opskrifter, der er smækfyldt med grøntsager. Alle opskrifterne er lavet i samarbejde med DAVA Foods.
Fyldig tomatsuppe
Det skal du bruge
5 tomater
230 g æggehvider
0,5 løg
0,5 bundt basilikum
0,5 gulerod
0,5 rød peber
Lidt olivenolie til stegning
1 laurbærblad
5 dl vand
1 tsk karry
Sådan gør du
Blend blandingen med en stavblender. Smag suppen til med salt og peber og lad det koge yderligere ind.
Del tomaterne i både. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak basilikum fint. Skræl og hak guleroden. Skær rød peber i tern. Rist alle grøntsager af i en gryde i olie, uden at de tager farve. Tilsæt karry, laurbærblad og en liter vand, og lad det simre nogen tid til vandet er kogt ind til det halve.
Æggehvider tilsættes og blendes i efterfølgende.
Glaseret blomkål med umami topping
Det skal du bruge:
2 blomkål
6 spsk sød sennep
2 spsk akaciehonning eller agavesirup
1 økologisk citron, skallen herfra
Olivenolie
Salt og peber
4 spsk DAVA Umami Topping
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 °C.
Fjern de yderste grove blade fra blomkålene, men lad de mindre og spæde blade blive siddende.
Pisk sennep, akaciehonning, revet citronskal og olivenolie sammen til en dressing. Kom blomkålene i et ovnfast fad og pensl dem med sennepsdressingen. Drys med salt og peber.
Bag blomkålene i ovnen i ca. 25 minutter, indtil de er gyldne og let møre.
Drys de varme blomkål med Umami Topping og server dem med det samme.
Sød kartoffeltærte
Det skal du bruge:
Tærtebund
200 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
1 dl olivenolie
50 ml vand
1 tsk salt
Tærtefyld
500 g søde kartofler, skrællet
2 spsk olivenolie
2 stk skalotteløg, skåret i tern
2 håndfulde palmekål, snittet
500 g No Egg fra DAVA Foods eller 3-4 æg
1 tsk friskrevet muskatnød
1 citron, fintrevet skal herfra
4-5 kviste frisk timian
120 g revet vegansk ost
Salt og peber
Sådan gør du:
Tærtebund
Kom begge typer mel i en skål. Ælt olie, vand og salt i dejen. Rul dejen ud på bordet med lidt hvedemel, så den er lidt større end din tærteform.
Beklæd bunden af tærteformen med bagepapir og læg tærtebunden i. Trim kanterne, så den passer til formen.
Tærtefyld
Tænd ovnen ved 170 °C.
Skær de søde kartofler i grove stave på langs og læg dem i tærten.
Svits løg og palmekål i en smule olivenolie på en pande i 3-4 min, indtil kålet falder lidt sammen. Fordel blandingen i tærten.
Pisk No Egg eller æg, muskatnød, citronskal og timianblade sammen i en skål og hæld det forsigtigt over grøntsagerne. Krydr med salt og peber.
Drys med revet ost og bag tærten direkte i ovnen på en bagerist i ca. 45 minutter, indtil den er gyldenbrun og fast i midten.
Server tærten lun.